Welkom » De beurs

Voorzieningen

De beurs wordt gehouden in het gezamenlijke gebouw van de Johan Frisoschool en de Nijenoordschool.

Kinderopvang: Naast de kassa's van de beurs is een hoek ingericht voor kinderen: het KINDERPARADIJS. Hier vinden ze een tekentafel, spelletjes en films. Kinderen mogen er vrij spelen onder toezicht van enkele medewerkers van de beurs. De verantwoordelijkheid blijft bij de ouders!

Passen: passen in een aparte ruimte of achter een gordijn is niet toegestaan. In het verleden zijn helaas kleren op die manier verdwenen...

WC: We vragen aan de beursbezoekers om GEEN gebruik te maken van de WC's. Wel is er een klein WC beschikbaar voor kinderen die niet kunnen wachten.

Tassen: Bij de ingang wordt u gevraagd om alle tassen in te leveren. Alleen KLEINE handtasjes en open kratten kunt u houden. Dit om te voorkomen dat spullen ongemerkt meegesmokkeld worden.
Bij het inleveren van uw tas krijgt u een nummer. Hiermee kunt u uw tas weer bij de uitgang van de beurs ophalen.

Kinderwagens: buggy's en kinderwagens zijn niet toegestaan, de ruimte is namelijk beperkt en een wagen staat ander kopers vaak erg in de weg. U kunt wel de wagen bij de ingang achterlaten, deze wordt in een aparte ruimte bewaakt. 

Betalingsmethode: U kunt alleen contant betalen, wij maken geen gebruik van pinapparaten. Graag zo veel mogelijk met kleingeld betalen!

 

Gesteunde goede doelen

Verkopers staan 25% van hun winst af voor de beurs. De netto opbrengst (na aftrek van kleine logistieke kosten) gaat volledig naar een gezamenlijke pot van de twee scholen in de wijk Noord-West: de Nijenoordschool en de Johan Frisoschool. Hiermee financieren de scholen grotere uitgaven. Afgelopen jaren hebben ze onder anderen hun gezamenlijke schoolplein volledig gerenoveerd en voorzien van nieuwe speeltoestellen.

Onverkochte kleding en speelgoed die de verkopers ook niet meer terug willen hebben worden al jaren verzameld door het echtpaar Ali en Jan van der Pal. Zij repareren, naaien, wassen en sorteren alle restanten en brengen ze zelfs een keer per jaar naar een weeshuis in Polen. Regelmatig ontvangen ze een dankbericht vanuit het weeshuis. Onze steun hebben ze hard nodig!

Let op!

Door onvoorziene omstandigheden zullen er geen kleding en speelgoed meer worden ingezameld voor Polen. Wij zijn op zoek naar een andere goede bestemming voor niet-verkochte kleding en speelgoed. Tot die tijd verzoeken wij de verkopers om hun artikelen die zij niet op de beurs hebben verkocht weer mee terug te nemen naar huis!