Welkom » Vrijwilligers

Vrijwilligers

De beurs draait alleen met een team gemotiveerde vrijwilligers die zich inzetten van vrijdagmiddag tot zaterdagavond. Met de huidige opzet en omvang van de beurs hebben we een team van 35 mensen nodig. 

Nieuwe medewerkers zijn altijd van harte welkom! Het is wel hard werken, maar iedereen ervaart de beurs als een gezellige tijd en werkt met plezier aan dit ‘goede doel’. Kom je ook graag ons team versterken? Meld je dan aan via dit formulier.

Wat houdt het in?

De beurs begint voor alle medewerkers zodra de uitnodiging binnenkomt. Je wordt gevraagd welke taken je wilt uitvoeren en alle belangrijke datums worden genoemd.

3½ week voor de beurs is er een medewerkersvergadering in het hoofdgebouw van de Nijenoordschool. Ieder krijgt dan zijn/haar lijst met taken voor de beurs en een verkoopnummer. Alles over het reilen en zeilen van de beurs wordt doorgesproken.

 

Op vrijdag om 14:00 nemen we het gebouw over. In een sneltreinvaart bouwen we de school om tot beursgebouw zodat om 16:00 de inname kan starten. We pauzeren van 17:30 tot 19:00. Om circa 21:00 is alles opgehangen, uitgestald, opgeruimd en klaar. Na een korte pauze mogen de medewerkers zelf hun slag slaan. Op tijd naar huis want...

 

Zaterdag om 8:30 druppelen de medewerkers weer binnen. Ook dan is nog gelegenheid om te kopen. Om 9:30 is het koffietijd en om 10:00 gaan de deuren van de beurs open.

 

Om 12 uur beginnen we met opruimen. Vanzelfsprekend houden we een lunchpauze. Om 16:00 zijn alle niet verkochte artikelen weer gesorteerd om met hun eigenaar mee naar huis te gaan, is de opbrengst berekend en geteld en ziet de school er weer net zo uit als vrijdag om 14:00. Nog wat laatste klusjes en om 17:00 is iedereen thuis. Moe, stoffig maar voldaan! 

Maak een Gratis Website met JouwWeb