Welkom » Verkopen

Informatie voor de verkopers

1 - Verkoopnummer aanvragen

Als u spullen wilt verkopen kunt u als eerst een verkoopnummer aanvragen. Dit nummer schrijft u op elk artikel dat u wilt verkopen zodat we terug kunnen halen aan wie het verkoopbedrag toekomt of naar wie het artikel terug moet als het niet wordt verkocht.

 

In verband met de corona-epidemie zijn wij helaas genoodzaakt om de lentebeurs voorlopig te annuleren. Mocht het ons lukken om over een paar weken alsnog een beurs te organiseren, dan hoort u zeker van ons!

Aanvraagformulier verkoopnummer

2 - Stickers ophalen

Kleding en speelgoed worden voor de beurs voorzien van een sticker met omschrijving van het artikel, prijs en het nummer van de verkoper. De stickers zien er allemaal hetzelfde uit zodat het sorteren en lezen van de duizenden stickers vergemakkelijkt wordt. Gebruik van deze stickers is verplicht

Elk vel bevat 24 stickers en kost € 0,50.

De geprinte stickervellen kunt u kopen bij:

  • Bloembinderij 't Binnenveld, op het Hooilandplein, wijk Noord-West (GEPAST BETALEN, GEEN PIN) 
  • Monique, Johan Beenstraat 4, Wageningen 0649774577 
  • Andrea, Kortehoven 19, BENNEKOM – 0657365424 (na 18:00)

3 - Kleding en speelgoed stickeren 

De aangeboden artikelen moeten vóór de inname zijn voorzien van een sticker met de volgende informatie

* Omschrijving

Het voelt altijd raar om op de sticker van een T-shirt "T-shirt" op te schrijven. Iedereen ziet namelijk wel dat het een T-shirt is. De omschrijving heeft echter twee functies:

1) het geeft extra informatie aan de koper die snel door alle artikelen zoekt
2) het helpt enorm om losgekomen stickers en artikelen zonder stickers weer met elkaar te koppelen. Een artikel zonder sticker kan niet verkocht worden, we proberen dus tijdens de beurs al zo veel mogelijk artikelen die hun sticker zijn kwijtgeraakt weer te voorzien van de eigen sticker. 

Voorbeelden van een goed omschrijving: "Donkerblauw T-shirt met oranje randen, merk..." of "houten puzzel Jip&Janneke 100 stukken"

* Maat

De kledingmaat geven we in principe aan in centimeters (92 t/m 176). Valt het stuk kleding groter of kleiner uit, geef het dan aan op de sticker zodat het op de goede plek in de beurs wordt opgehangen. 

* Prijs

Prijzen worden afgerond op hele of halve euro's. U kiest zelf voor welk bedrag het artikel wordt aangeboden. Wel kunnen we u de volgende richtlijnen geven: 

* broeken                                            3,50 -   10,00  €
* sweaters, truien                              3,50 -   10,00  €
* jassen, jacks                                    5,00 - 20,00  €
* skipakken                                         5,00 - 15,00  €     (alleen in de winter)
* jurken                                                2,50 -   10,00  €
* sokken (gebundeld)                       1,00 -   2,00  €
* regenlaarzen, sportschoenen      2,00 -   10,00  €
* sportbroeken, gymkleding           2,00 -   10,00  €
* zwemkleding                                  2,00-    5,00  €
* t-shirts                                              2,00 -   8,00  €      (korte mouw alleen zomer)
* korte broeken                                 2,00 -   5,00  €       (alleen zomer)
* rokken                                              2,00 -   5,00  €

Merkkleding heeft zijn ‘eigen’ prijs.

* Verkoopnummer

In het kader op de sticker schrijft u duidelijk uw verkoopnummer. Let op "misvormde cijfers", die leiden tot fouten en dan kan iemand anders uw winst of artikel per ongeluk terug krijgen. Overschrijven op stickers van een ander jaar mag vanwege de leesbaarheid dus ook niet.  

 

Bevestiging van de sticker

Bij kleding moet de sticker op de linkerschouder of linker bovenkant van het kledingstuk worden geplakt. Bij jassen en andere kledingstukken van synthetische stof is het handiger de sticker op een kaartje te plakken en deze aan de rits te bevestigen (de stickers blijven daar minder goed op plakken).

Bij speelgoed en boeken is het ook handiger om de sticker op een kaartje te plakken en met een draadje/elastiekje aan het artikel te bevestigen. De sticker kan anders bij verwijdering kapot gaan of het artikel kan worden beschadigd.

 

Tips bij het voorbereiden van artikelen

  • sokken graag gebundeld inleveren, eventueel in doorzichtige zak.
  • kleding dient schoon en heel te zijn.
  • tweedelige artikelen aan elkaar vastmaken met een veiligheidsspeld of draadje, maar op één deel een sticker plakken.
  • speelgoed dat uit losse onderdelen bestaat goed verpakken in een doorzichtige plastic zak of huishoudfolie; natuurlijk geen incompleet of kapot speelgoed!
  • haal een strijkbout over de kleding, dat verkoopt beter!

 

4 - Spullen inleveren

Spullen kunnen worden ingeleverd op vrijdag van 16:00 tot 17:00 en 19:30 tot 20:30.

De kleding wordt bij inname gecontroleerd: ziet het er netjes uit, niet versteld, werkt de rits, zijn alle knopen aanwezig, ruikt het fris (niet naar sigaret), is er een verkoopsticker, enz. Goede kledingstukken worden dan opgehangen of neergelegd. Kledingstukken die afgekeurd worden kunnen naar keuze terug mee naar huis of weggeven worden.

Ook bij het speelgoed wordt bekeken of het netjes en schoon is. Hier hoeft u niet bij te blijven.

Op de beurs is er beperkt ruimte, we nemen dus maximaal 40 stuks kleding in per verkoopnummer. Ook gaan we uit van maximaal 3 knuffels (heel en schoon) per verkoopnummer.

Artikelen worden in een grote en stevige vuilniszak geleverd, de zak houden we op de beurs voor het terug sorteren van onverkochte artikelen na de beurs.

5 - De beurs

Na de inname worden kleding en speelgoed gesorteerd. Jassen, shirts, rokken en jurken hangen we per maat aan rekken, broeken liggen op het podium. We streven naar een goed zichtbaarheid van alle artikelen: sticker goed zichtbaar, niet opstapelen, enz.

Tijdens de beurs staan toezichthouders tussen de kopers. Ze controleren dat goed wordt omgegaan met de spullen, herschikken de opstelling naar mate artikelen worden verkocht, en beantwoorden vragen van de kopers. Ook loopt een team rond om losgekomen stickers weer te koppelen aan artikelen zonder stickers. 

Als de deuren van de beurs sluiten worden alle resterende kledingstukken weer gesorteerd naar verkoopnummers. Een ander team sorteert alle stickers van verkochte artikelen, zodat we uit kunnen rekenen wat de opbrengst is van elk verkoopnummer. Het sorteren doen we al jaren op de zelfde manier, met verschillende controle fases. Hiermee ontstaan er zelden fouten en ontvangt elk verkoper weer zijn geld en onverkochte spullen terug.  

6 - Ophalen van restanten en winst

De winst van de verkoop kan op zaterdag tussen 15:30 en 16:00 worden opgehaald. De artikelen die niet verkocht zijn kunt u dan mee terugnemen naar huis. Controleer of u wel AL uw zakken hebt meegenomen, vaak staan speelgoed, kleding en grote artikelen in verschillende zakken bij elkaar.